Csendes percek

2024. április 29. hétfő

Még abban az órában néhány farizeus ment oda Jézushoz, és így szóltak: Menj, távozz el innen, mert Heródes meg akar ölni. Ő ezt mondta nekik: Menjetek, mondjátok meg annak a rókának: Íme, ma és holnap ördögöket űzök ki, és gyógyítok, de harmadnap bevégzem küldetésemet. Viszont ma, holnap és a következő napon úton kell lennem, mert nem veszhet el próféta Jeruzsálemen kívül.
Jeruzsálem, Jeruzsálem, aki megölöd a prófétákat, és megkövezed azokat, akik hozzád küldettek, hányszor akartam összegyűjteni gyermekeidet, mint a kotlós a csibéit szárnyai alá, de nem akartátok! Íme, elhagyottá lesz a ti házatok. De mondom nektek, nem láttok addig engem, míg el nem jön az az idő, amikor ezt mondjátok: Áldott, aki az Úr nevében jön! Lk 13,31-35.

ÁLLHATATOSSÁG

Jeruzsálem, Jeruzsálem... Hányszor akartam egybegyűjteni gyermekeidet, ahogyan a kotlós szárnya alá gyűjti a csibéit, de ti nem akartátok! (Mt 23,37)

Ifjú keresztényként én is szerettem volna kivenni a részem a világ jobbá tételében. Először ápolóként, majd a gyermekvédelmen keresztül, végül felszentelt diakónusként szolgáltam. Most, a nyolcadik évtizedemnek végén kissé szomorú vagyok; lehet, úgy halok meg, hogy nem láthatok többet abból a mennyei királyságból itt a földön, amit elképzeltem. Bárhova nézek, igazságtalanságot látok a világban. A COVID-járvány felfedte a globális egyenlőtlenségeket: a demokrácia veszélyben van; háborús fenyegetettségben, vagy talán már háborúban élünk; az udvariasság és emberség pedig kihalófélben van.
Jézus is hasonlóan elkeseredett volt, amikor szeretett Jeruzsálemére tekintett. De a farizeusok és a halál fenyegetése sem akadályozta meg abban, hogy folytassa gyógyító munkáját.
Jézus bátorságát, kitartását és céltudatosságát látva hitem megújult. Hiszem, én is képes vagyok változást elérni a közösségben, ha úgy tekintek közeli és távoli felebarátaimra, mint akiknek Isten szeretetét közvetíthetem. Minden nap imádkozom bátorságért és kitartásért, hogy így legyen.

Imádság: : Istenünk, óvj minket, mint tyúk a csibéit, és adj bátorságot, amikor a te szeretetedet közvetítjük! Ámen.

Jézus megmutatja, hogyan éljek.
Judy Thomas (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A VÁLTOZÁST MUNKÁLÓKÉRT!

Forrás: http://csendespercek.hu/
The Upper Room nemzetközi kiadvány Csendes Percek magyar nyelvű kiadása.